Litauen fakta

Oplev Litauen

Litauens areal dækker 65.200 km2 og landet er det største af de tre Baltiske stater. Litauen deler grænser med 4 forskellige nationer. Landets østlige grænse er Østersøkysten der er 99 km lang, Rusland (Kaliningrad) 303 km, Polen 110 km, Hviderusland 724 km og Letland 610 km.

Litauens landskab ligner meget det danske, hvis du vil på bjergtur så skal du i hvert fald ikke til Litauen, landets højeste punkt er Juozapine med 294 meter.

Det er et índustrialiseret landbrugssamfund idet landets mange landbrug i tiden efter 2den verdenskrig blev tvangskollektiviseret og der skød nye industrier op der kunne tilgodese sovjetunionens behov. De industrier det går bedst for i dag er træ- og elektronikindustri. Endvidere eksporterer Litauen energi fra det meget omstridte Ignalina atomkraftværk der har samme type reaktorer som Chernobyl værket i Ukraine.

Befolkningssammensætningen i Litauen ser således ud : 81,3% litauere, 8,4% russere, 7% polakker, 1,5% hviderussere, 1% ukrainere. De sidste 0,7% er fra andre nationaliteter.

Udover dets store skove, bugtende floder, og rolige søer er Litauen også hjemsted for flere end 1.000 års historie og kultur.

Alt fra nationalparkerne til den kuriske landtange gør, at du umuligt vil kunne drage skuffet fra landet. Så du kan ligeså godt starte med at planlægge din tur i dag.

Hvis det interesserer kan du planlægge et afsindigt afslappende spabesøg og hvis du elsker atmosfæren i større byer kan du med fordel vælge mellem de største byer i Litauen. Landet imødekommer endda sportspassion, hvis det er mere op din boldgade. Derudover vil du opleve, at dette land er hjemsted for rustik mad, uovertruffen gæstfrihed, og en autenticitet som er uden lige verden over.

Det fantastiske ved Litauen er, at den lokale kultur fejres året rundt. Alle de forskellige årstider byder på deltagelsesmuligheder indenfor musik-, danse-, og høstfestivaler. Dagligdagen er baseret på den velkendte livscyklus og ved at lære landet og dets indbyggere at kende vil du uden tvivl opleve, at du også lærer dig selv bedre at kende.

Litauen hædrer både det europæiske geologicenter og Frank Zappa. Uanset hvordan du bedst kan lide at slappe af vil du opleve, at du kan slappe helt af i Litauen. Landet blandet symboler for tro med moderne kultur og byder på noget nyt og interessant på hvert hjørne. Planlæg dit besøg i dag – det vil uden tvivl blive en af de mest mærkværdige oplevelser du nogensinde vil få dig.

Wiki Fakta Litauen

Hovedstad: Vilnius
Største by: Vilnius
Areal: 65.200
Indbyggere: 2.821.674
Officielt sprog: Litauisk
Hoved religion: Kristent (ca 84 %)
Styreform: Republik
Højeste punkt: Aukstojas 294 m
Valuta: Euro
Internet: .lt
Telefon: +370
Landekode bil: LT
Tidszone: UTC+2
Sommertid: UTC+3