I 1252 påbegyndte den Tyske ridderorden bygningen af en borg – Memelburg – ved udmundingen af Dane floden, omkring borgen skød en by op og i 1254 fik Klaipeda sine byrettigheder. I 1328 blev Klaipeda og omegnen, efter aftale mellem ridderordenen i Preussen og Litauerne, en del af ridderordenens interesseområde og af den grund senere en del af Preussen.

I 1919 blev Klaipeda, som følge af Versailles traktaten, separeret fra Tyskland og blev et protektorat indtil byen i 1923 blev givet tilbage til Litauen. I 1925 blev det første valg til det regionale parlament afholdt og dette valg blev vundet af de Tyske partier.

I 1934-1935 afholdtes Neumann-Sass processen i Klaipeda, dette var den første sag i Europa mod nazister der var anklaget for at ville løsrive Klaipeda. I 1939 annekterer Tyskland byen indtil 1945 hvor Sovjet tropper indtager byen og snart derefter begynder sovjetiseringen af Klaipeda.

I dag er Klaipeda en af Østersøområdets store havnebyer. En stor del af det gamle Klaipeda er blevet bevaret og restaureret så der er mange små hyggelige gader hvor du kan studere den Tyske byggestil der trods alt har været den vigtigste og mest forekommende for byen gennem historien.

Turistkontor i Klaipeda fremhæver følgende seværdigheder under en ferie i Klaipeda :

Museer i Klaipeda

Smede museet Saltkalviu 2, dette er et aktivt museum der absolut er et besøg værd, her kan du se rigtige smede i arbejde.
Ur museum Liepu 12, her kan du se ure i alle afskygninger, udstillingerne omhandler tiden og registreringen af denne, fra de tidligste kalendere til de mest moderne atomure er på udstilling her.

Seværdigheder i Klaipeda og nærmeste omegn

Akvarium og delfinarium Smiltyne 3 er indrettet i et gammelt fort er der blevet indrettet et kombineret akvarium og museum der er et besøg værd, du kan f.eks se mere end 100 arter af de fisk der lever i Østersøen. Og så er der selvfølgelig delfinshowet der er som sådan et skal være med syngende delfiner.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here