Kaunas, Litauens næststørste by

Kaunas er Litauens næststørste by og i Kaunas gamle bydel kan du se finde mange smukke gotiske, renæssance- og barokbygninger som for eksempel Kaunas rådhus, Kaunas slot og det historiske præsidentpalads samt Kaunas katedral og mange andre kirker.

Rådhuspladsen der ligger midt i byen er stedet for det populære julemarked og andre større arrangementer. På midten af ​​pladsen ligger rådhuset med det høje tårn, på pladsen ligger også Kaunas katedralen i røde mursten, den største gotiske bygning i Litauen.

Žaliakalnio distriktet betragtes som en ny del af byen, størstedelen af ​​bygningerne i distriktet er bygget i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. I 1931 blev her åbnet en kabelbane der stadig fungerer. På den centrale Laisves gade med de flotte springvand og besøge byens populære “Museum of Devils” med en stor samling af genstande, der er forbundet med sort magi og onde ånder.

Vilniaus gaden er den centrale gade i det historiske distrikt. Gaden er gågade og mange af de smukke bygninger er bygget i det 16. århundrede. I mange af de historiske bygninger er der interessante butikker og restauranter.

Turistinformation i Kaunas

Kaunas tourism information center
Rotušės a. 15
Kaunas

T: +370 616 23828

Website

Turistkontor i Kaunas fremhæver følgende seværdigheder under en ferie i Kaunas:

Museer i Kaunas

Ciurlionis museum

Ciurlionis museet er viet til den berømte kunstners og komponists arbejde. I dette museum som blev åbnet i 1921, er der en interessant samling af malerier. Du kan se den berømte kunstners dagbøger, manuskripter og ejendele.

Medicin museum

Dette er et interessant museum for litauisk medicin som ligger i ​​et gammelt apotek og en smuk bygning fra det 16 århundrede. Her er udstillet gammelt udstyr som blev brugt til fremstilling af medicin og andet farmaceutisk tilbehør. Der er cirka 17.000 genstande udstillet.

Seværdigheder i og omkring Kaunas

Kaunas slot, Kauno pilis

Slottet blev bygget i det 14. århundrede. I 1655 blev den fuldstændig ødelagt af russiske tropper. I dag der kun et tilbageværende tårn og en del af slottets mur, men det er dog et populært sted i Kaunas.

Pazaislis kloster 

I et af de mest maleriske områder i Kaunas ligger det smukke Pazaislis kloster, som regnes for at være et af de smukkeste i Europa. Det blev bygget i det 17. århundrede og har været benyttet som hospital, arkiv og hostel. I klosteret var der en hemmelig passage på næsten 12 kilometer der forbandt klosteret med Kaunas centrum. I dag er der udstillinger i klosteret hvor du kan se forskellige religiøse genstande. Der er ofte kulturelle begivenheder og koncerter med klassisk musik.

Ærkeenglen Michael Kirke

Dette er en stor 50 meter høj romersk-katolsk kirke bygget mellem 1891 og 1895, da Kaunas var en del af det russiske imperium. Den usædvanlige arkitektur har 266 store og små søjler og under kirken er der katakomber. Under den sovjetiske besættelse blev kirken brugt som kunstgalleri.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

Lingua: Norsk bokmålSvenska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here