Spa og socialistisk kunst i Druskininkai

I den sydlige del af Litauen, 130 kilometer fra Vilnius, ligger byen Druskininkai der er kendt for mineralkilder, der allerede var kendt i det 19 århundrede, men også fordi billedhuggeren Jacques Lipchitz er født her.

I 1793 beviste kong Stanislaw Augustus læge at mineralkilderne i Druskininkai regionen har helbredende kraft, herefter blev Druskininkai et populært feriested. Mineralkildernes helbredende egenskaber var dog kendt tidligere, allerede i det 17. århundrede blev en lokal landmand, Pranas Surutis, berømt som healer.

Mellem de to verdenskrige voksede Druskininkai og nye sanatorier blev bygget i byen. Da den østlige del af Polen blev besat af Sovjetunionen i slutningen af ​​30’erne, blev Druskininkai en del af Belarus, men efter dannelsen af ​​den litauiske USSR blev det besluttet at overføre byen.

Fra Vilnius kan du tage bus til Druskininkai, busturen tager cirka to timer. Der er også busser der går fra Kaunas til Druskininkai og det tager cirka tre timer.

Turistinformation i Druskininkai

Druskininkai tourism information center
Gardino 3
LT 66204, Druskininkai

T: +370 313 51777

Website

Turistkontor i Druskininkai fremhæver følgende seværdigheder under en ferie i Druskininkai:

Museer i Druskininkai

Grutas Park ligger i udkanten af Druskininkai. Parken er et frilandsmuseum omgivet af høje træer. Der er en udstilling dedikeret til undertrykkelse under perioden med Sovjetunionen. Monumenter fra forskellige byer i Litauen blev overført til Grutas Park, her kan du se skulpturer af Karl Marx, Vladimir Lenin, Joseph Stalin og Felix Dzerzhinsky. Der er mange monumenter dedikeret til kommunister, berømte aktivister og militærfolk. Der er også en udstilling med medaljer fra Stalin perioden, forskellige badges og plakater.

Seværdigheder i og omkring Druskininkai

Den østlige ortodokse kirke i centrum af Druskininkai er bygget i 1865. Kirken har fem kupler og kirken er malet i hvide og blå farver.

ONE Park er et populært udflugtsmål for både børn og voksne. Hvis du kan lide natur og fysiske aktiviteter er parken det rigtige sted at besøge. Du kan vælge mellem seks forskellige stier der er bygget i træerne. Hver sti har forskellige konkurrencer og fælder og du kan prøve at krydse floden som Tarzan vil gøre det.

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

Lingua: Norsk bokmålSvenska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here